Gravid? Hva med tatovering?

Gravid? Hva med tatoveringen/permanent makeup/microblading?

Kan tatovering som er blitt gjort før graviditet, føre med seg problem?

Nå er ikke jeg lege og skal heller ikke utgi meg for å være det, men jeg har derimot gjort litt research for å finne svar på dette. 

Risikoen for infeksjon er høyere enn normalt da du som gravid har lavere immunforsvar under svangerskapet. Og at du ved en infeksjon kan måtte behøve antibiotika, og leger generelt fraråder gravide å ta medisiner under et svangerskap.Hva kan forårsake infeksjon?
Bakterielle og uhygeniske forhold kan gi infeksjon. Noen er mer mottakelig enn andre. 

Derfor er det viktig at skulle du havne utfor å få det utført uten viten av at du allerede er gravid bør permanent makeup eller annen tatovering utføres under rene og hygieniske forhold. (Dette gjelder ellers også så klart.) 

Det finnes ingen påvist skade for foster de første ukene av svangerskapet. Så lenge du ikke får infeksjon og må ta antibiotika eller annen medisin.

Av prinsipp og med tanke på nedsatt immunforsvar er det ikke forsvarlig å teste ut på gravide så lenge det finnes risiko for infeksjon. Unngå derfor permanent makeup og microblading om du vet du allerede er blitt gravid. Kunde tilfelle:
Her for noen dager siden kontaktet kunden min meg, hun spurte om det var noe som helst grunn til bekymring over at hun nettopp hadde tatt microblading et par dager i forveien.  Det viste seg at hun var blitt gravid og det var stor sannsynlighet at hun var gravid under siste behandling/påfyll.  

HELT Ærlig… så visste jeg ikke på det tidspunktet hva jeg skulle svare. For jeg har med vilje valgt å ikke teste ut permanent makeup på noen som har vært gravid tidligere. Av respekt for den gravide.  Det skjer så utrolig mye i en gravid kvinne kropp i form av store hormonelle endringer.

Det første jeg tenkte på var henne, så jeg spurte følgende spørsmål: har du opplevd ubehag i dagene etter, har du fått noen infiserte område? Eller har alt grodd som det skulle uten ytterlige problem? I dette tilfellet viste det seg at alt hadde gått helt problemfritt. Huden hadde grodd som normalt. 

Du kan tenke deg at det var en stor lettelse for oss begge. Så  jeg kunne nå betrygge henne om at det ikke var noe grunn til videre bekymring, men at hun fremover ikke bør risikerer å teste ut mer tatovering av noen slag, i den resterende tiden av svangerskapet.

Nysgjerrig som jeg er fikk jeg spurt om det var noe hun hadde opplevd annerledes under behandlingen denne gangen?  Det hun gav meg til svar var at hun syntes det var dobbelt så vondt som ved første behandling. At det virket som for henne at bedøvelsen ikke hadde noe effekt. Det kunne vi begge leve med. 

Husk på en ting! For deg som nettopp er blitt gravid er det viktig å huske på at alle de hormoner som kicker inn, og kroppen bruker mye energi for å danne fosteret, gir dette deg lavere immunforsvar/system som igjen gir lavere smerteterskel. 
Så jeg gjentar, avvent med utførelse av nålstikk generelt under et svangerskap. 


Håper dette var nyttig informasjon for deg.. Med vennlig hilsen Cathrin

Flere nyheter