Tips for deg som vurderer permanent makeup eller microblading.

Tips for deg som vurderer permanent makeup eller microblading behandling.

Det er viktig for meg som sertifisert permanent makeup artist (de fleste er ikke sertifiserte) å opplyse mine nåværende kunder men også nye kunder på forberedelser til permanent makeup for at du som kunde skal få en god opplevelse av behandlingen av permanent makeup eller microblading.

Her har jeg tatt med de viktigste punktene for hva som er lurt å tenke på uken/dagene i forveien av permanent makeup eller microblading behandlingen.

Det er lurt å komme uten kontaktlinser og heller ha på briller ved bruk av dette. Eller at du tar dem av når du kommer til behandling. Men husk da bare å ta med briller for hjemturen.

Vannfast maskara og dertil øyemakeupfjerner med olje bør unngås 1 uke før microblading eller permanent makeup behandling. Når det gjelder voksing eller farging av vipper og bryn må det utføres 48 timer før pigmentering, elektrolyse (laser) senest 5 dager før.  

Bruker du regelmessig vippe extension? Da ønsker jeg å minne deg om at ved behandling av permanent makeup eyeliner må vippe extentions fjernes senest 48 timer før behandling av permanent eyeliner, dette gjøres for at alle irritasjon fra fjerningen skal ha fått roet seg ned, slik at vi som PMU artist får en god og frisk hud å jobbe på. Når det gjelder påsetting av vippe extensions igjen kan ikke det skje før 3 uker etter siste etterfyll.  Så det blir et tidsrom på ca 8 uker uten.

Permanent makeup bryn. Kombinasjon hårstrå og naturlig skygge. Bilde tatt direkte etter behandling.

Hvorfor holder vi stengt om sommeren?

I Juli måned holder vi stengt. Pass derfor på å sikre deg time for behandling i god tid FØR siste Juni.   

Dette er den varmeste måneden i Norge. Som flere av dere nå vet angående den beste tiden for behandling av permanent makeup og microblading er vinter, vår og høst. Så er jo sol, varme ofte en veldig dårlig kombinasjon sammen med permanent makeup og annen hudpleie behandling som vi tilbyr. Vi stenger da fra 1. Juli og åpner igjen 31 juli.

Har du den siste tiden vært syk? Eller gjennomgått et større inngrep? Ved infeksjon eller dårlig allmenntilstand føre/under permanent makeup eller microblading behandling. Er det viktig å huske på at det vil kunne påvirke det ferdig resultatet, slik som at fargen ikke fester seg. Derfor ber jeg deg pent om å være så vennlig å informere om dette til behandler, eventuelt booke om timen. Dette sier jeg for at jeg ønsker du skal få et godt resultat ved permanent makeup eller microblading behandling.

Det finnes mat, drikke og medisiner som man bør unngå før behandlingen for å sikre minst mulig overflate blødning. Slik at resultatet vil feste seg bedre og vi unngår all form for misfarge.

Bilde: Permanent makeup bryn. Bilde tatt direkte etter behandling.


Her er en liste med det du bør holde deg unna uken før.
  • Jeg ønsker veldig gjerne for ditt beste at du unngår bruken av blodfortynnende medisiner som aspirin, dispril og andre NSAIDs preparater 3 dager før permanent makeup eller microblading behandling. Hvis du er usikker med tanke på bruk av medisiner eller sykdommer som kan gi problemer når du tar microblading eller permanent makeup bør du kontakte fastlegen din for råd.
  • Kutt ned på omega 3 oljer og vitamin E 3 dager før microblading eller permanent makeup behandling.
    Ikke bruk Retin-A, glykolsyre, fruktsyre, eller andre syre-preparater på huden tre dager før og etter pigmentering.
  • Grønnsaker/frukt: løksorter (hvitløk, rødløk og vanlige gule løksorter), brokkoli, tomat, gulrot, ingefær, sitrusfrukter (appelsin, sitron, lime osv), kiwi.
  • Drikke: kaffe, te, alkoholholdig drikke bør unngås i dagene før og spesielt samme dag som behandling.
  • Annet: snus, røyk bør unngås i dagene før og dagene etter, dette påvirker gro prosessen negativt


Følger du disse rådene ovenfor er du sikker på å ville få best mulig utgangspunkt for et godt resultat ved permanent makeup bryn eller microblading bryn, lepper eller eyeliner.

Cathrin Unhjem

Sertifisert permanent makeup artist

Home of Beauty AS

tel: 24 02 22 22

Bilde: permanent makeup lepper. Bilde tatt direkte etter behandling.


Flere nyheter