FAQ Permanent makeup

Kan jeg ta permanent makeup?

I noen tilfeller kan du ikke få utført behandlingen. les gjerne gjennom listen nedenfor, slik at du er sikker på at nettopp DU kan få utført en semi-permanent makeup behandling.

 • 18 års aldersgrense
 • Gravide bør ikke utføre behandlinger under svangerskapet. (Har du født og du Ammer kan du utføre behandlinger, men du bør vente med å amme til det er gått 24 timer etter utført behandling)
 • Har du HIV, hepatitt eller andre smittsomme hudsykdommer som ikke er under behandling med medisiner, kan du ikke utføre behandlingen.
 • Har du kreft og har et svekket immunforsvar, må det konsulteres med lege for å utelukke at en slike behandling ikke vil være uforsvarlig å utføre på deg.
 • Huden må være frisk på det området som skal behandles ( ingen sår, herpes utbrudd eller akne kan være synlig der du skal tatoveres.)
 • Utvikler du lett sår og arrdannelse er ikke semi-permanent makeup noe for deg.

Hvordan skal jeg forberede meg til lip blush behandling? 

 • Vær oppmerksom på, har du  tidligere har hatt forkjølelsessår / herpes simplex-virus, kan denne behandlingen trigge et utbrudd. Det er derfor det anbefales sterkt å ta antivirale legemidler som VALTREX, 5 dager før, men også 5 dager etter behandlingen din, eller det som blir anbefalt av din lege. Disse tablettene er på resept som du må få fra din fastlege. 
 • Merk deg, at et herpes utbrudd kan endre resultatene av tatoveringen. Har du allerede et utbrudd av forkjølelsessår på leppene, skal ikke behandlingen utføres.
 • Ikke få leppe injeksjoner i underkant av 4 uker før denne typen av behandling, heller ikke i de 4 første ukene etter behandlingen.
 • Fuktige lepper vil alltid være lettere å pigmentere på, og fargen setter seg jevnere. Jeg anbefaler deg derfor å smøre leppene en ukes tid i forkant av timen din med en god krem, spesielt om du er plaget av tørrhet. Min beste anbefaling er Bepanthen som fås reseptfritt på alle apotek. Det er også denne og KUN denne kremen du skal smøre under gro prosessen.

Er permanent makeup en form for tatovering?

Ja, i utgangspunktet er det i hvert fall en del likheter. Både tatovering og permanent makeup går ut på å tilføre huden farge. Forskjellen er at med permanent makeup brukes det en nål som kun går en halv millimeter ned i huden (dette er mindre enn ved tatovering). På fagspråket kalles dette "pigmentering".

Hvor lenge varer det ?

Avhengig av hud, livsstil og om du er flink til å komme regelmessig til årsrefill, vil pigmenteringen din vare fra 1--5 år.

(Det er forskjell på varighet med tanke på de ulike områdene med permanent makeup på lepper, eyeliner og bryn)


Hva er pigmentering?

Pigmentering er fargeforandringen som oppstår i huden ved tilføring av farge.

Finnes det forskjellige Permanent makeup teknikker?

Det dukker stadig opp nye teknikker på markedet, derfor er det viktig for alle permanent makeup-behandlere å holde seg oppdatert.  Jeg holder meg til stadighet oppdatert på nye teknikker. Slik kan jeg tilby det beste til deg som blir kunde hos meg.

Hva kan behandles med Permanent makeup?

Kosmetisk finner du eyeliner, bryn- og leppefarge. Praktisk er det for både Menn og Kvinner, de som driver idrett (svømmer, trener mye og svetter). Passer fantastisk bra for dem som har autoimmune sykdommer, dårlig syn. Eller for deg som synes det er lettere av praktisk årsaker. Man får en frisk og naturlig sminket look som sitter perfekt til alle tider.

Ta Permanent makeup ved cellegift behandling?

Ja det kan man ved godkjenning fra din lege. På grunn av bivirkninger som svekket immunforsvar, vil faren for infeksjon være enda større. Hygiene og sterile forhold vil være en svært viktig faktor for utførelse etter ferdig behandlet cellegiftkur. Om ikke kan denne form for behandling være svært farlig.

Men det finnes et unntak, tablettform med hud-forbedrende kur, og du kan, hvis legen kan gi deg godkjenning, utføre behandlingen. (Sørg for å få med signert legeerklæring fra din fastlege som du tar med deg).

Kan jeg med eldre hud ta Permanent makeup?

Jo eldre vi blir desto lavere cellefornyelse får vi i huden, det er derfor vi utvikler lettere pigmentflekker for eksempel. Hos noen eldre oppstår det talg-oppsamling som gjør at huden kan bli tykkere på enkelte partier, blant annet rundt brynene. Derfor får noen tap av hårvekst her. Dette fører til at når man gjør permanent makeup på en slik hud, så må man ha flere påfyll enn normalt. Men når det først fester seg, fester det seg godt. Et godt alternativ er å microneedle huden slik at den blir friskere og lettere mottakelig for fargen.

Permanent makeup for menn?

Det har blitt mer og mer sosialt akseptert at også menn kan få lov til å være litt forfengelige, og ønske å ta seg ut så godt de kan. Flere og flere menn tar permanent makeup av ulike slag. De mest populære behandlingsformene er:

 • Vipperot for å ramme inn/markere øynene.
 • Bryn har spesielt den siste tiden blitt svært trendy for en mann som mangler hår eller har svært lyse bryn. Det vil være med på å ramme inn ansiktet.
 • Tricopigmentering er på vei til å bli en superhit spesielt i USA. Her er skyggelegging av hodebunnen svært populært. Denne behandlingen er tilpasset menn som får økt selvtillit av en illusjon av hårvekst på hodet. Ved denne behandlingen ser håret mindre tynt ut.

Permanent makeup på glinsende og tykk hud?

Å gjøre permanent makeup på glinsende og tykk hud er fullt mulig. Det eneste man behøver å tenke over på forhånd er at man kanskje vil ha behov for flere etterfyll. Hudens konsistens påvirker om fargen vil feste seg like godt eller ikke.

Permanent makeup på sensitiv hud

Har du tynn, sensitiv hud med mange synlige blodårer og er kanskje redd for om permanent makeup er riktig behandling for deg? Frykt ikke, permanent makeup er noe du kan utføre selv om du er mer sensitiv enn andre. Det eneste du skal være obs på er at en mer sensitiv hud kan kreve oftere påfyll, da fargen raskere blir dusere over tid. De viktigste faktorene er at du unngår alt som er av smertestillende eller alkoholholdig drikke dagene før behandling, samt unngå følgende i kostholdet: sitrusfrukter,( sitron, appelsin, lime), kiwi, løk-sorter, tomat, brokkoli - disse grønnsakene er blodfortynnende. Da vil det gjøre jobben for PMU-behandlerne mye lettere.

Hvordan utføres Permanent makeup?

Permanent makeup utføres ved hjelp av forskjellige maskiner, metoder og farger. Disse prosedyrene inkluderer innledende konsultasjon, påføring av pigmenter og vanligvis en eller to påfyll innen 12 mnd for å justere form, farge og eventuelt fargetetthet.

Er Permanent makeup en sikker behandling?

Ja, dersom du oppsøker kvalifisert PMU-behandler. Fargene som benyttes bør være EU-godkjent og utstyr bør være i sterile forpakninger. Sørg derfor for å gjøre gode undersøkelse på valgt salong.

Vær obs på at du som kunde frivillig velger å bli behandlet med permanent makeup, og du selv skal sørge for å godkjenne både farge og fasong før påbegynt behandling. Det er ingen vei tilbake når behandlingen først har startet. Vær derfor tydelig overfor din behandler om hva du ønsker.

Permanent makeup - Priser

De faste prisene inkluderer de antall minutter som hver behandling inkluderer. Utover dette er prisen 1500.- time. Home of Beauty reserverer seg retten til å nekte kunder til behandling uten videre motivering.

Er påfyll inkludert i prisen?

Det er vanlig med 1 etterfyll, og på en helt ny behandling behøver man kanskje 2 etterfyll for å oppnå et tilfredsstillende resultat, men dette varierer veldig fra salong til salong hvordan de løser det. Hos oss på Home of Beauty har vi alltid 1 inkludert påfyll i prisen uansett permanent makeup-behandling. Ekstra påfyll vil da komme på fra 1500.- per time.

Hvorfor inkluderer vi etterfyll i prisen?

(Innen 4-6 uker etter første behandling av permanent makeup)

Jeg kunne ha skrevet et langt blogginnlegg om alle de utdypende faktorene til hvorfor etterfyll er viktig å få gjort, men jeg skal prøve gjøre det kort og oppsummere med de viktigste punktene.
Først og fremst er etterfyll et viktig redskap for å sette prikken over "i' en, på grunn av at noen kunder kan oppleve å miste delvis eller helt farge etter første behandling. Her kan alt i fra dagsform, hormonelle, medisinske eller hudtypen/kvaliteten som er med på å gjør at du slipper mer farge. 
Kort og greit forklart er det første etterfylle til for å gi deg som kunde et mer tilfredsstillende resultat, her finjusteres både farge og form som er ønskelig, eller bare for  å fylle i det området som du eventuelt har blitt blassere eller mistet delvis til helt farge. 

Hva kan Permanent makeup gjøre for utseendet?

Kosmetisk skaper det helhet til ditt ansikt, ved å forsterke /definere og fremheve øynene, bryn, lepper, og kan skape et naturlig inntrykk av blush og eyeliner.

Medisinsk kan det hjelpe deg med å kamuflere partier som er svært fremtredende og uønsket. Dette kan bidra til at du føler deg bedre og kan gi deg økt selvtillit.

Kosmetisk Permanent makeup

Hva bør man tenke på før behandling av Permanent makeup?

 • Unngå alkohol, aspirin, ibuprofen og andre ikke-steroide antiinflammatorisk midler (NSAIDs), samt visse kosttilskudd som vitamin E i minst en uke før prosedyren. Inntak av ovennevnte kan øke risikoen for blødninger.
 • Kom uthvilt. Dagsform er kjempe viktig for at huden skal kunne ta imot farge på best mulig måte.
 • Kom til timen uten sminke.
 • Ta ikke aspirin eller drikk alkohol 2 dager før
 • Ikke bruke AHA eller annen type syrebehandlinger på området 2 uker før og etter behandling.
 • Voksing av bryn skal ikke utføres nærmere enn 3 dager før behandling og må ventes med til det er gått 14 dager etter behandling.
 • Laser eller annen hårfjerning bør ikke utføres nærmere enn 2 uker før og etter behandling.
 • Ved permanent eyeliner, er det viktig å unngå oljebaserte produkter, vannfast maskara og vippeserum 1 uke før behandling. Huden blir hardere og tar derfor imot fargen dårligere. Kunden må da regne med ekstra kostnad for flere etterfyll.
 • Tar du daglig medisiner og er usikker med tanke på bruken av medisinen opp mot microblading behandling, bes du vennlig å kontakte din fastlegen for råd.

Visse mat og drikkevarer bør du unngå i uken/dagene før behandling.

 • Grønnsaker/frukt: løksorter (hvitløk, rødløk og vanlige gule løksorter), brokkoli, tomat, gulrot, ingefær, sitrusfrukter (appelsin, sitron, lime), kiwi.
 • Drikkevarer: kaffe, te, alkohol, sitrus juice
 • Annet: snus, røyk bør unngås i dagene før og dagene etter, dette påvirker helingen negativt. og kan i værste fall gi en grumsete grålig tone.

Permanent makeup øyebryn

Det finnes mange ulike uttrykk for de ulike resultatene og enkelt salonger døper om navnet på den ulike teknikken for å sette sitt preg på det. Hos oss har vi valgt å ikke gjøre det. Når du kommer til time vil du få en grundig gjennomgang og ville kunne konsultere deg med behandler for å finne akkurat det resultatet du er ute etter på brynene, vi utfører alt, om det så er pudderbryn (skygge) eller hårstrå med maskin eller manuell teknikk, kombinasjon av hårstrå og skygge, vi velger det som blir best for deg.

BRYN – det legges vekt på å fremheve, understreke/eventuelt forsiktig justere/korrigere ditt naturlige uttrykk. Det finnes derfor ulike teknikker med skyggelegging, samt hårpåtegning med 3D-effekt. De rammer inn, fremhever øynene dine og skaper symmetri i ansiktet. Med permanent makeup for bryn kan du kaste brynblyantene og pulverne. Hvis brynene dine er for lyse i fargen, vil du ved hjelp av permanent makeup slippe å bekymre deg for partier uten hår på brynene.

Permanent makeup bryn - perfekt for deg som

 • Reagerer på kosmetikk
 • Delvis eller helt mangler bryn
 • Ønsker mer synlige/fremhevede bryn
 • Mangler hår pga. skade/arr, autoimmun sykdom
 • Har asymmetriske bryn

Hvordan utføres Permanent makeup behandlinger?

Før du begynner behandlingen vil vi sammen starte med en konsultasjon for å finne formen og fargen du ønsker og som passer ditt ansikt. Den unike benbygningen og konturene av ansiktet ditt vil spille en betydelig rolle i utseendet og formen på brynene, og derfor tar vi hensyn til dette når vi finner rett form for deg!

Permanent makeup eyeliner

Våkne opp med perfekt eyeliner

Innrammede og definerte øyne kan få deg til å se flere år yngre ut og en av de mest effektive måtene å dra oppmerksomheten til øynene dine på, ved applikasjon av eyeliner.

Få eyelineren til å sitte hele dagen kan ofte være vanskelig for de med linser eller allergi å holde fint, også for de med en aktiv hverdag vil det være stress å måtte fylle på flere ganger i løpet av dagen.

Hos home of beauty legger vi derfor eyeliner etter ditt ønske og behov, vi sørger for at du får eyelineren som kler deg best. Det vil bli nøye tegnet opp slik at man får et visuelt inntrykk av hvordan den ser ut når du får den tatoveres på.

Hvordan skal jeg forberede meg til lashliner behandling? Lash enhancement, pmu eyeliner? 

 • Vippeserum vil gi følsomhet for pigmenteringen på øyelokkene. Vi anbefaler å avslutte bruken av vippeserum 4 uker før avtale.
 • Du MÅ ta bort all vippe extensions før denne behandlingen
 • Hvis du har en øyekatarr / infeksjon på øyet, kan du ikke få denne behandlingen utført.

Permanent eyeliner

Permanent eyeliner skaper et subtilt og naturlig utseende som er på plass allerede fra det sekundet du våkner. Denne permanente kosmetiske behandlingen er veldig populær både for kvinner og menn. Ekstra farge og skyggelegging kan bli lagt til hvis ønskelig for et mer dramatisk og definert resultat.

Nå kan du våkne hver morgen med et mer “våkent” blikk. Med permanent eyeliner/vipperot-farge kan vi fremheve og markere dine øyne på en naturlig og diskré måte. Din øyefarge vil fremstå klarere og vipperøttene forsterkes visuelt. Det tar bare et par minutter å vurdere din øyeform og diskutere bredde- og fargepreferanser. Enten du ønsker liner kun på toppen eller både topp og bunn, så vil dette være helt opp til deg. Kunde og behandler tar sammen en konsultasjon og kommer til enighet.

OBS! Unngå bruk av vannfast maskara, oljebaserte produkter eller vippeserum 1 uke før behandling!

Permanent makeup eyeliner- perfekt for deg som

 • Reagerer på kosmetikk
 • Helt eller delvis mangler øyevipper
 • Bruker eyeliner daglig
 • Ønsker et mer ”våkent” blikk
 • Har nedsatt syn
 • Er idrettsutøver eller mosjonist

Permanent makeup lepper

LEPPER –  skaper visuell forstørring, gir forsterkning av konturen, innfarging av hele lepper eller skape highlighting. Vakre lepper har til alle tider vært en viktig del av skjønnhetsidealet. Vi vil gjerne ha en fin munn selv om vi ikke er så unge lenger. Konturene viskes mer ut med årene og en utfylling av leppefargen vil derfor ofte gi en visuelt forstørret munn. Permanent leppelinje vil dessuten forhindre eventuell leppestift i å “blø” på huden rundt leppene.

Behandling vil starte med en konsultasjon om form og farge etter valg kunde og behandler har gjort sammen. Permanent makeup kan skape fyldigere lepper langt mer effektivt enn botox eller fyllstoff kan. Det er det som mest effektivt kan rette asymmetriske lepper.

Permanent makeup lepper- perfekt for deg som

 • Reagerer på kosmetikk
 • Ønsker en forsterket leppekontur
 • Har ujevne lepper pga. rynker eller skader
 • Har smale lepper og vil ha dem forstørret
 • Har fargeløse lepper
 • Vil rette opp skjeve lepper


Hva koster Permanent makeup?

Prisene kan variere en del – normalt fra kr 3000 – kr 6500 pr område. Dette er et kunstnerisk håndverk som er individuelt og gir et resultat som varer. Pris og kvalitet henger ofte sammen. Husk at det koster mer tid og penger om du ikke skulle bli fornøyd, det er derfor viktig å være nøye med hvor man tar behandling. (Disse prisene gjelder kun lepper, bryn eller eyeliner - Ikke medisinsk permanent makeup!)

Medisinsk permanent makeup blir ofte priset forskjellig da det er snakk om større partier og er en mer tidkrevende behandling, noen starter på minstepris 3000.-  for de to første timene, så tar de betalt 1500.- per time etter det.

Er behandlingen virkelig permanent?

Teknisk sett kalles kosmetisk pigmentering permanent, fordi fargen implanteres i dermis (lærhuden) og kan dermed ikke vaskes bort. Allikevel vil fargen svekkes over tid og etter hvert nesten forsvinne. Pigmentene implanteres kun ca. 0,5 mm ned i huden, mens tradisjonell kroppstatovering implanteres 2 mm ned og sitter dermed mye lenger/for alltid. For å opprettholde et jevnt resultat, anbefales det å fylle på etter en tid – på bryn og lepper ofte annethvert år – på huden rundt øynene holder det ofte med hvert fjerde år. Medisinsk permanent makeup bør fylles på ca. hvert 4 år. De fleste salonger tilbyr et påfyll til meget redusert pris innen 2 år på kosmetisk PMU. Etter 2 år er det ofte full pris. Hvor ofte en klient trenger påfyll avhenger imidlertid av cellefornyelsen i huden. Generelt kan man si at jo eldre man er dess lengre sitter PMU (ca. 3 til 7 år)

Permanent makeup og smerte

Nåler og teknikk gjør at påføringen av farge går raskere og det oppleves nærmest smertefritt i forhold til vanlig tatovering. Det kan være lurt å unngå mens/premenstruelle perioder da man er mer sensitiv for smerte.  Permanent makeup kan for noen oppfattes som ubehagelig, men generelt sier de fleste at det ikke gjør vondt, eller at det var mindre vondt enn forventet. Under behandling brukes antiseptiske bedøvende midler for å gjøre behandlingene mindre smertefulle.  

Hvor lang tid tar en Permanent makeup behandling?  Hvordan utføres den?

Vanligvis vil de kosmetiske behandlingen ta alt fra 1,5-2 timer.  Lepper kan ta noe lengre tid ca. 2-3,5 time.

For de medisinske behandlingene som areola og tricopigmentering kan det ta alt fra 2-8 timer ut fra hvor stort parti som skal behandles.

Utførelsen er delt opp i tre faser:

1. I den første fasen vil vi diskutere kundens forventninger og velge fargen(e).

2. Andre fasen er dedikert til å tegne opp skisse/ linjene, her blir det valg av passende form og utseende som er egnet for kunden.

3. Tredje fasen er selve behandlingen hvor vi tilfører huden pigmenter med en tynn nål ca. 0,6- 1,6 millimeter under huden.

Finnes det aldersgrense for å ta Permanent makeup?

Det er aldersgrense 18 år hos oss på Home of Beauty! Kvinner og menn velger som regel å utføre permanent makeup / mikropigmentering i alderen 18-75 år.

Hvor lang tid tar det for å gro ved Permanent makeup?

Det tar 8-10 dager for at det skal være ferdig grodd etter behandlingen.

Hva bør man unngå og hvordan skal man behandle området etter Permanent makeup?

Under hele-perioden bør man unngå: å besøke badehus, badstue, svømmebasseng, soling (inkludert solsenger/solarium), ansiktsbehandlinger, parfymerte produkter. Begrens også dekorativ sminke i det området du har blitt behandlet. Ikke klø eller dra av skorpen; første dagen etter behandlingen bør du unngå å vaske ansiktet (med mindre rengjøring er av hygieniske alternativer som er tillatt av behandler). De første dagene bør du vaske ansiktet med rennende ferskvann. Påfør under gro-perioden en antiseptisk krem ​​(2-3 ganger om dagen morgen og kveld). Du får anbefalt en krem av behandler. Ved pigmentering av lepper bør du ikke røyke, drikke rødvin eller spise mat med sterk farge det første døgnet.

Etter hvor lang tid ser man det endelig resultatet?

Etter hele-perioden (8-10 dager, hos noen lengre)  da vil mye av intensiteten i fargen reduseres med 40-60%, men pigmentet som er i huden kan være lite synlig i opptil 25-30 dager, det er grunnen til at sluttresultatet først synes etter ca. en måneds tid.

Når bør påfyll utføre?

Påfyll bør ikke skje før 4-6 uker etter første behandling. I de fleste tilfeller er bare ett påfyll nødvendig, men i enkelte tilfeller kan det kreve 2-3 påfyll (leppe/bryn) for å oppnå det perfekte resultatet, (dette avhenger mye av hvilken type hud kunden har, og hvor godt behandlingen er utført). Etter endt behandling, anbefales det å fylle på farge etter ett år.

Hva kan gå galt?

Valg av feil farge og form er en risiko. Det er derfor viktig at du oppsøker en kvalifisert permanent makeup-behandler som benytter godkjente farger og engangsnåler for optimal hygiene. Du bør også kreve å godkjenne et opptegnet resultat før behandlingen begynner.

Kan man få hevelse etter Permanent makeup behandling?

Man vil kunne få midlertidig hevelse som normalt forsvinner etter 1 til 2 dager. De første dagene tilføres huden en spesialkrem for å eliminere skorpedannelse. For å dempe hevelsen kan man bruke en kald ren klut eller isbiter, men hevelsen går som regel raskt ned av seg selv.

Hva annet kan utføres med Permanent makeup?

Permanent makeup benyttes også for å kamuflere  leppe/ganespalte, arr av ulike grunner, brannskader, Alopecia (hårtap) og Vitiligo (pigmentmangel), hårtap i forbindelse med kreft, skjemmende fødselsmerker/andre huduregelmessigheter, samt av personer som er allergisk for sminke.

Viktig å huske på!

Uavhengig av behandlerens erfaring og kunnskap kan det oppstå feil og skader. Kommunikasjon mellom behandler og kunde er derfor veldig viktig! Kunden vedkjenner ved bestilling at behandlingen er planlagt og valgfri og at kunden lar den utføres med sitt fulle samtykke, og på kundens ansvar.

Copyright - Home of Beauty