PERMANENT MAKEUP

ER DET EN FORM FOR TATOVERING?

Ja, i utgangspunktet er det i hvert fall en del likheter. Både tatovering og permanent makeup går ut på å tilføre huden farge. Forskjellen er at med permanent makeup brukes det en nål som kun går en halv millimeter ned i huden (dette er mindre enn ved tatovering). På fagspråket kalles dette "pigmentering".

HVA ER PIGMENTERING?

Pigmentering er fargeforandringen som oppstår i huden ved implementering av farge.

FINNES DET MANGE FORSKJELLIGE TEKNIKKER?

Det dukker stadig opp nye teknikker på markedet, derfor er det viktig for alle permanent makeup artister å holde seg oppdatert.  

HVA KAN BEHANDLES?

Kosmetisk finner du eyeliner, bryn og leppe farge. Praktisk er det for de som driver idrett (svømmer, trener mye og svetter). Man får en frisk og naturlig sminket look som sitter perfekt til alle tider.

KAN MAN TA PERMANENT MAKEUP NÅR MAN GÅR PÅ CELLEGIFT?

Man skal ikke ta tatovering av noen sort under selve cellegifts kuren, grunnet bivirkninger som svekket immunforsvar, vil faren for infeksjon være enda større. Hygiene og sterile forhold vil være en svært viktig faktor for utførelse etter ferdig behandlet cellegiftkur. Om ikke kan denne form for behandling være svært farlig. Kilde: Melanie Haiken,

Men det finnes et unntak, tablettform med hud-forbedrende kur, og du kan hvis legen kan gi deg godkjenning utføre behandlingen. ( Sørg å få med signert lege erklæring fra din fast lege.)

PERMANENT MAKEUP PÅ ELDRE HUD

Jo eldre vi blir blir desto lavere cellefornyelse får vi i huden, det er derfor vi utvikler lettere pigmentflekker for eksempel. På samme måte som at vi får eldet hud og pigmentflekker når vi blir eldre. Hos noen eldre oppstår deg talg-oppsamling som gjør at huden kan bli tykkere enkelte partier blant dem på brynene derfor får noen tap av hårvekst der. Dette fører også til at  implementere farge på en slik hud vil kreve flere påfyll enn normalt, men når det først fester seg, fester det seg godt. Godt alternativ til sånt er å microneedle huden slik at den blir friskere og lettere mottakelig for fargen.

PERMANENT MAKEUP FOR MENN

Forfengeligheten hos menn har eksistert i århundrer, spesielt da fra tidlig Frankrike. Menn kan også ta permanent makeup av ulike slag. De meste populære behandlingsformene er:

  • Vipperot for å  ramme inn/markere øynene.
  • Bryn er spesielt siste tiden blitt svært trendy for en mann som mangler hår eller har svært lyse bryn. Det vil være med på å ramme inn ansiktet.
  • Tricopigmentering er på vei å bli en super hit spesielt i statene. Hvor skyggelegging av hodebunnen er svært populært. Denne behandlingen er tilpasset de menn som får økt selvtillit av en illusjon av hårvekst på hodet. Slik at de ikke ser like ut tynnet ut for eksempel..
PERMANENT MAKEUP PÅ FET OG TYKK HUD

Gjøre permanent makeup på fet/ tykk hud er fullt mulig, eneste man behøver å tenke over på forhånd er at man kanskje vil ha behov for flere etterfyll.. Hudens konsistens påvirker om fargen vil feste seg like godt eller ikke.

PERMANENT MAKEUP PÅ SENSITIV HUD

Har du tynn sensitiv hud med mange synlig blodårer og er kanskje redd for om permanent er riktig behandling for deg? frykt ikke, permanent makeup er noe du kan utføre selv om du er mer sensitiv enn andre. Eneste du skal være obs på er at en mer sensitiv hud kan kreve oftere påfyll, da fargen raskere blir grumsete over tid. De viktigste faktorene er at du unngår alt som er av smertestillende eller alkohol dagene før behandling samt holder deg unna i kostholdet: sitrus frukter, kiwi, løk-sorter, tomat, brokkoli, disse grønnsakene er blodfortynnende. Da vil det gjøre jobben for PMU artistene mye lettere.

HVORDAN UTFØRES DET?

Permanent make­up utføres ved hjelp av forskjellige maskiner, metoder og farger. Disse prosedyrene inkluderer innledende konsultasjon, påføring av pigmenter og vanligvis en eller to påfyll innen 12 mnd for å justere form, farge og eventuelt fargetetthet.

ER DET EN SIKKER BEHANDLING?

Ja, dersom du oppsøker kvalifisert PMU ­artist. Fargene som benyttes bør være EU godkjent og utstyr bør være i sterile forpakninger. Sørg derfor for å gjøre god undersøkelse på valgt salong.

Vær obs på at du som kunde velger frivillig å bli behandlet med permanent makeup, og du selv skal sørge for å godkjenne både farge og fasong føre påbegynt behandling. Det er ingen vei tilbake når behandlingen først har startet. Vær derfor tydelig ovenfor din behandler om hva du ønsker.

HVOR MANGE PÅFYLL ER VANLIGVIS INKLUDERT I PRISEN PÅ PERMANENT MAKEUP BEHANDLINGER?

Det er vanlig med 1 til 2 etterfyll, og på en helt ny behandling behøver man  kanskje 2 etterfyll for å oppnå et tilfredsstillende resultat, men dette varierer veldig fra salong til salong hvordan de løser det.

Hos oss på Home of beauty har vi alltid 1 inkludert påfyll i prisen uansett permanent makeup behandling. Utover det som er inkludert på-kommer en kostnad på 700.- per ekstra påfyll for eyeliner/bryn og 1000.- for lepper.

HVA GJØR PERMANENT MAKEUP FOR  UTSEENDET OG NÅR OPPSTO DET?

Kosmetisk skaper det helhet til ditt ansikt, ved å forsterke /definere og fremheve øynene, bryn, lepper og kan permanent skape et naturlig utseendet av blush og øyenskygge.

Medisinsk kan det hjelpe deg med å kamuflere partier som er svært fremtredende og uønsket. Det vil hjelpe deg øke ditt selvbilde og selvtillit.

Permanent makeup dateres så langt som tilbake til starten av 20-tallet, selv om dens natur ofte ble skjult i sine tidlige dager.

KOSMETISK PERMANENT MAKEUP
HVA BØR MAN TENKE PÅ FØR BEHANDLING
  • OBS! Ved permanent eyeliner, er det viktig å unngå oljebaserte produkter, vannfast maskara og vippeserum 1 uke før behandling. Huden blir hardere og tar derfor imot fargen dårligere. Kunde skal informere om dette til artist/terapaut, eventuelt booke ny time. Ved feilinformering eller gjennomføring etter eget ønske, kan artist/terapaut ikke stå til ansvar skulle farge ikke feste seg. Kostnad for flere etterfyll vil da på-falle.
  • Unngå inntak av: alkohol, aspirin, ibuprofen og andre ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) samt visse kosttilskudd som vitamin E i minst en uke før prosedyren. Inntak av ovennevnte kan øke risikoen for blødninger. Før behandlingen kartlegges klientens ønsker og forventninger.
ØYEBRYN:

BRYN –  det legges vekt på å fremheve, understreke / eventuelt forsiktig justere/ korrigere ditt naturlige uttrykk. Det finnes derfor ulike teknikker med skyggelegging samt hårpåtegning med 3D- effekt. De rammer inn, fremhever øynene dine og skaper symmetri i ansiktet. Med permanent makeup bryn kan du kaste bryns blyantene og pulverne. Hvis brynene dine er for lyse i fargen, vil du ved hjelp av permanent makeup slippe å bekymre deg for partier uten hår på brynene.

BRYN- Perfekt for deg som:

• reagerer på kosmetikk

• delvis eller helt mangler bryn

• ønsker mer synlige/fremhevede bryn

• mangler hår p.g.a. skade/arr

• har asymmetriske bryn

HVORDAN UTFØRES BEHANDLINGEN

Før du begynner behandlingen vil vi sammen starte med en konsultasjon for å  finne formen og fargen du ønsker og som passer ditt ansikt. Den unike benbygningen og konturene av ansiktet ditt vil spille en betydelig rolle i utseendet og formen på brynene, og derfor vil de bli benytte til å finne rett passform for deg!

EYELINER

Nå kan du våkne hver morgen med et mer “våkent” blikk. Med permanent eyeliner / vipperot-farge kan vi fremheve og markere dine øyne på en naturlig og diskre måte. Din øyefarge vil fremstå klarere og vipperøttene forsterkes visuelt. Det tar bare et par minutter på å vurdere din øyeform og diskutere bredde og farge preferanser. Enten du ønsker liner kun på toppen eller både topp og bunn, vil være helt opp til deg. Kunde og artist tar sammen en konsultasjon og kommer til enighet.

OBS! Unngå bruk av vannfast maskara, oljebaserte produkter eller vippeserum 1 uke før behandling!

Eyeliner- Perfekt for deg som:

• reagerer på kosmetikk

• helt eller delvis mangler øyevipper

• bruker eyeliner daglig

• ønsker et mer ”våkent” blikk

• ønsker sterkere konturer

• har nedsatt syn

• er idrettsutøver eller mosjonist

LEPPER

LEPPER –  skaper visuell forstørring, gir forsterkning av konturen, innfarging av hele lepper eller skape highlighting. Fremhevede lepper har til alle tider vært forbundet med ungdom og skjønnhet og er et viktig skjønnhetsideal. Konturene viskes mer ut med årene og en utfylling av leppefargen vil derfor ofte gi en visuelt forstørret munn. Permanent leppelinje vil dessuten forhindre eventuell leppestift i å “blø” på huden rundt leppene.

Behandling vil starte med en konsultasjon om form og farge etter valg kunde og artist har gjort sammen. Permanent makeup kan skape fyldigere lepper langt mer effektivt enn botox eller fyllstoff kan. Det er det som mest effektivt kan rette asymmetriske lepper..

Lepper- Perfekt for deg som:

• reagerer på kosmetikk

• ønsker en forsterket leppekontur

• har ujevne lepper p.g.a. rynker eller skader

• har smale lepper og vil ha de forstørret

• har fargeløse lepper

• vil rette opp skjeve lepper

HVA KOSTER PERMANENT MAKE­UP?

Prisene kan variere en del – normalt fra kr 3000 – kr 6500 pr område. Dette er et artistisk håndverk som er individuelt og gir et resultat som varer. Pris og kvalitet henger ofte sammen. Husk at det koster mer tid og penger om du ikke skulle bli fornøyd, det er derfor viktig å være nøye med hvor man tar behandling. (Disse prisene gjelder kun Lepper, bryn eller Eyeliner. Ikke Medisinsk permanent makeup!)

Medisinsk permanent makeup blir ofte priset forskjellig da det er snakk om større partier og er en mer tidkrevende behandling, noen starter på minstepris 3000.-  for de to første timene, så tar de betalt per time etter det.

ER BEHANDLINGEN VIRKELIG PERMANENT?

Teknisk sett kalles kosmetisk pigmentering permanent, fordi fargen implanteres i dermis (lærhuden) og kan dermed ikke vaskes bort. Allikevel, vil fargen svekkes over tid og etterhvert nesten forsvinne. Pigmentene implanteres kun ca 0,5 mm ned i huden, mens tradisjonell kropps tatovering implanteres 2 mm ned og sitter dermed mye lenger/ for alltid. For å opprettholde et jevnt resultat, anbefales det å fylle på etter en tid; – på bryn og lepper ofte annethvert år – på øyne holder det ofte med hvert fjerde år. Medisinsk permanent makeup bør fylles på ca hvert 4 år. De fleste salonger tilbyr et påfyll til meget redusert pris innen 2 år på kosmetisk. Etter 2 år er det ofte full pris. Hvor ofte en klient trenger påfyll avhenger imidlertid av cellefornyelsen i huden. Generelt kan man si at jo eldre man er dess lengre sitter PM (ca. 3 til 7 år)

ER PERMANENT MAKEUP SMERTEFULLT?

Nåler og teknikk gjør at påføringen av farge går raskere og det oppleves nærmest smertefritt i forhold til vanlig tatovering.. Det kan være lurt å unngå mens/premenstruelle perioder da man er mer sensitiv for smerte.  Permanent makeup kan for noen oppfattes som ubehagelig, men generelt sier de fleste at det ikke gjør vondt, eller at det var mindre vondt enn forventet. Under behandling brukes antiseptiske bedøvende midler for å gjøre behandlingene mindre smertefulle.  

HVOR LANG TID TAR  BEHANDLINGEN OG HVORDAN UTFØRES DEN?  

Vanligvis vil de kosmetiske behandlingen ta alt fra  1,5-2 timer,  Lepper kan ta noe lengre tid ca 2-3,5 time.

For de medisinske behandlingen som areola og tricopigmentering kan ta alt fra 2-8 timer ut fra hvor stort parti som skal behandles.

Utførelsen er delt opp i tre faser:

1. I den første fasen vil vi diskutere om kundens forventninger og velge fargen/e.

2. Andre fasen er dedikert til å tegne opp skisse/ linjene, her blir det valg av passende form og utseende som er egnet til kunden.

3. Tredje fasen er utnevnt til å tilfører huden pigmenter med en tynn nål ca 0,6- 1,6 millimeter under huden.

FINNES DET ALDERSGRENSE FOR Å TA PERMANENT MAKEUP?

Det er aldersgrense 18 år hos oss på Home of Beauty! Kvinner og menn velger å utføre permanent makeup / mikropigmentering i alderen 18-75 år.

HVOR LANG TID TAR DET FOR Å GRO?

Det tar 8-10 dager for at det skal være ferdig grodd etter behandlingen.

HVA BØR MAN UNNGÅ OG HVORDAN SKAL MAN BEHANDLE OMRÅDET ETTER PERMANENT MAKEUP?

Under tilheling perioden bør man unngå: å besøke badehus, badstue, svømmebasseng, soling (inkludert solsenger/solarium), ansikts behandlinger, parfymerte produkter. Begrens også dekorativ sminke i det området du har blitt behandlet. Ikke klø eller dra av skorpen; første dagen etter behandlingen bør du unngå å vaske ansiktet (med mindre rengjøring er av hygieniske alternativer som er tillatt av behandler) - De første dagene bør du vaske ansiktet med rennende ferskvann. Påføres under gro perioden en antiseptisk krem ​​(2-3 ganger om dagen morgen og kveld) den anbefalt av behandler. Ved pigmentering av lepper bør du ikke røyke, drikke rødvin eller spise mat med sterk farge det første døgnet.

ETTER HVOR LANG TID SER MAN DET ENDELIGE RESULTATET?

Etter tilheling perioden (8-10 dager) vil mye av intensiteten i fargen reduserer med 40-60%, men pigmentet som er i huden kan være lite synlig i opptil 25-30 dager, det er grunnen til at sluttresultatet først synes etter en måneds tid ca..

NÅR BØR PÅFYLL UTFØRES?

Påfyll skal bør ikke skje før 4- 6 uker etter første behandling. I de fleste tilfeller er bare ett påfyll nødvendig, men i enkelte tilfeller kan det kreve 2-3 påfyll (Leppe/bryn) for å oppnå det perfekte resultat, (dette avhenger mye av hvilken type hud kunden har, og hvor godt behandlingen er utført).  Etter endt behandling, anbefales det å fylle på farge etter ett år.

HVA KAN GÅ GALT?

Valg av feil farge og form er en risiko. Det er derfor viktig at du oppsøker en kvalifisert permanent make­up artist som benytter godkjente farger og engangsnåler for optimal hygiene. Du bør også kreve å godkjenne et opptegnet resultat før behandlingen begynner.

KAN MAN FÅ HEVELSE ETTER BEHANDLING?

Man vil kunne få midlertidig hevelse som normalt forsvinner etter 1 til 2 dager. De første dagene tilføres huden en spesialkrem for å eliminere skorpedannelse. For å dempe hevelsen kan man bruke en kald ren klut eller isbiter, men hevelsen går som regel rask ned av seg selv.

HVA ANNET KAN MAN UTFØRE MED PERMANENT MAKEUP?

Permanent make­up benyttes også kamuflere  leppe­/ gane­spalte, arr av ulike grunner, brannskader, Alopecia (hårtap) og Vitiligo (pigmentmangel), hårtap i forbindelse med kreft, skjemmende fødselsmerker / andre hud ­uregelmessigheter, samt personer som er allergisk for sminke.

Viktig å huske på!

Under behandlingen, uavhengig av betjeningen, tilstedeværelsen og erfaringen kan det oppstå feil og skader. Kommunikasjon mellom behandler og kunde er derfor veldig viktig! Kunden vedkjenner ved bestilling at behandlingen er både planlagt og valgfri og som utføres på eget ansvar.