Microblading. Den manuelle metoden som perfeksjonerer bryn.

(En semi-permanent makeupteknikk)

Hvorfor ta microblading?

 • Jeg er ikke fornøyd med nåværende bryn.
 • Jeg vil spare tid i hverdagen.
 • Det er vanskelig å sminke riktig fasong.
 • Jeg vil fremheve fine trekk og få et yngre utseende.
 • Jeg er så lei av å måtte sminke meg hver dag.
 • Jeg føler at jeg ikke er flink til å sminke meg.
 • Jeg har et handikap som gjør det vanskelig å sminke seg.
 • Jeg lider av hårtap/har tynt hår eller sykdom.

Du vil ved hjelp av microblading kunne få et naturlig utseende på brynene. Metoden er ideell for å fremheve dem, fylle i noen hår og for å skape bryn som ikke ser sminket ut.

Når kan du ikke ta microblading eller må be om en konsultasjon først?

Ved microblading finnes det noen begrensninger på hvem som kan ta det og ikke.

Du kan ikke ta microblading hvis du:

 • Har diabetes
 • Går på blodfortynnende medisiner eller er bløder (få i så fall legeerklæring)
 • Har keloide arr, føflekker eller sprengte blodårer på brynområdet. Brynområdet skal være friskt, uten utslett, solskader etc.
 • Har veldig fet hud
 • Er gravid eller ammer
 • Er under 18 år

Gjelder noe av det ovennevnte deg, er det viktig du søker konsultasjon og veiledning hos en sertifisert microbladingbehandler før en eventuell behandling.

På en konsultasjon bedømmes det om det vil være forsvarlig å utføre behandling med hensyn til huden eller eventuelle diagnoser man har. Hvis man har gammel permanent makeup vil det kanskje være nødvendig med mest mulig fjerning av den gamle tatoveringen før behandling med microblading.  

Hva bør jeg tenke på før behandling:

- Ikke ta aspirin eller drikke alkohol 2 dager før.

- Ikke bruke AHA eller annen type syrebehandling på området 2 uker før og etter behandling.

- Voksing av brynene ikke mindre enn 3 dager før behandling og må ventes med til brynene er ferdig helet.

- Laser eller hårfjerning bør ikke utføres 2 uker før og etter behandling.

- Øyenbrynsfarge bør ikke foretas 2 uker før behandling og ventes med til brynene er helet.

- Hvis du er usikker med tanke på bruk av medisiner eller sykdommer som kan gi problemer når du tar microblading bør du kontakte fastlegen din for råd (gjøres før bestilt time hos oss).

Finnes det mat og drikke som man bør unngå før behandlingen for et bedre utgangspunkt?

Ja, det gjør det. Her er en liste med mat og drikke du bør unngå uken/dagene før behandling:

Grønnsaker/frukt: løk-sorter (hvitløk, rød-løk og vanlige gule løk-sorter), brokkoli, tomat, gulrot, ingefær, sitrusfrukter (appelsin, sitron, lime), kiwi.

Drikke: kaffe, te, alkoholholdig drikke

Annet: snus, røyk bør unngås i dagene før og dagene etter, dette påvirker helingen negativt.

Er microblading bare hårstråeffekt?

Man kan fint kombinerer teknikken microblading med maskinell permanent makeup og skape et superrealistisk resultat med flott skyggeeffekt.

Hvordan utføres microblading?

 • Opptegning
 • Godkjennelse av opptegning
 • Bedøvelse 20-30 min

Teknikken består av å dyppe nålen i pigment og sette fargen grunnere i hud-overflaten enn ved tradisjonell tatovering. Slik skaper vi hårstråene som ser skarpe og naturlige ut.

Nålen er et veldig fint blad bestående av mange små nåler på rekke.

Er du usikker på om du er allergisk mot pigmentene?

Er du usikker på om du har allergi, bør du oppsøke en hudlege for å utføre nødvendige tester.

Vi bruker Biotek sine pigmenter, dette er en ny generasjon bioresistente, mineralbaserte pigmenter uten parabener og ikke testet på dyr. De er mikrobiologisk testet og finnes ikke allergifremkallende. De fremstilles under en patentert prosess som gir en 100 % solid fargestabilitet.

Kan det oppstå hevelse?

Etter behandlingen kan det oppstå hevelser, rødhet og irritasjon, erfaring viser at dette kun er midlertidig.

Farge etter behandling:

Fargen oksiderer rett etter behandling og virker derfor mørkere i begynnelsen. Avhengig av hudens struktur etter første behandling er det helt normalt med noe flassing og at fargen vil bli ca. 30-50 % lysere innen ca. 1 uke. oftest blir fargen blassere etter den første uken og kommer noe sterkere tilbake etter ca. 14 dager. NB! Fargen kan absorberes ulikt på forskjellige hudtyper.

Hvorfor endrer fargen nyanser over tid?

Fargen påvirkes av ytre, men også indre faktorer i kroppen. Når fargen skyves opp til hudoverflaten vil den bli blassere og kanskje skifte til sine undertoner.

Hvor lenge sitter microblading?

Varigheten av behandlingen avhenger mye av alder, cellefornying og hvor mye brynene blir eksponert for sol og syrebehandlinger i tiden etter, med mer. Normal holdbarhet er hos de mellom 18-35 år fra ca. 6 mnd til 1 år før de bør friske opp med mer behandling. Hos de som er 35-70 + varer det alt fra 1-1,5 år. Det anbefales uansett å ta en oppfriskning 1 gang i året. Dette for å bevare både fasong og farge, da fargen blir blassere over tid.

Hvordan kommer man fram til riktig form på øyenbrynene ved microblading?

Formen på brynene blir utformet etter ansiktets proporsjoner og vil bli nøyaktig tegnet opp i forkant. Du skal alltid få godkjenne dette før oppstart av selve microbladingen.

Touch up/refill

Ved alle våre permanent makeup/microblading-behandlinger er det 1 refill inkludert i prisen. Du må derfor ta denne innen 4-6 uker etter første behandling for å få ditt inkluderte refill. Huden heles forskjellig fra person til person og mange kan utvikle usammenhengende områder eller oppleve falming av farge etter første behandling. Det kan i enkelte tilfeller kreve 1-2 etterfyll. Det er derfor viktig å forstå at refill vil fullføre prosedyren, før du skal kunne se det endelige resultatet.

Hva er viktig å huske på etter behandling?

Ved microblading påføres huden alltid et åpent sår. Derfor er det viktig å pleie området slik du får informasjon om. Slik vil du unngå komplikasjoner.

Viktig å huske på!

Uavhengig av behandlerens erfaring og kunnskap kan det oppstå feil og skader. Kommunikasjon mellom behandler og kunde er derfor veldig viktig! Kunden vedkjenner ved bestilling at behandlingen er planlagt og valgfri og at kunden lar den utføres med sitt fulle samtykke, og på kundens ansvar.

Copyright - Home of Beauty