Microblading. Den manuelle metoden som perfeksjonerer bryn.

(En permanent makeup teknikk)

Hvorfor ta microblading?

Bryn har mye å si for helheten i ansiktet, rett fasong er for mange viktig, du vil ved hjelp av microblading kunne få et naturlig utseende på brynene. Metoden er ideell for å fremheve brynene, fylle i noen hår, for å skape bryn som ikke ser sminket ut.

Hvem passer microblading for?

Det er visse forhånd regler ved microblading og noen begrensninger finnes det. Skulle du har riktig fet hud eller en gammel tatovering er det viktig du søker konsultasjon og veiledning hos en sertifisert microblading artist før en evt. behandling.

Her må det bedømmes om det vil være forsvarlig å utføre behandling eller om det vil være nødvendig med mest mulig fjerning av gammel permanent makeup før en eventuell behandling.

Microblading passer godt  for de med lite hår eller ingen hår, (alopecia) eller har nappet i hjel brynene sine fra de var yngre.

Man kan kombinerer teknikken microblading med maskinelt permanent makeup og skape super realistisk resultat med flott skyggeeffekt, du vil se ut som du var sminket hele dagen.

Hvordan utføres microblading?

Et kunde erklæringsskjema fylles ut i starten av timen. Denne må leses nøye og skal utelukke eventuelle kontraindikasjoner for behandlingen.  Teknikken består av å tilføre pigment inn i overhuden ved hjelp av et veldig fint blad bestående av mange små nåler på rekke. Fordi vi implanterer fargen nærmere hudoverflaten enn ved tradisjonell tatovering, ser hårstråene vi lager veldig skarpe og naturlige ut.

Usikker på om du er allergisk mot pigmentene?

Er du usikker på om du har allergi, er en hudlege den du skal oppsøke, for å utføre nødvendige tester.

Hva bør varsles om?

Du må også informere før behandling om du lider av noen form for sykdommer eller allergier.

Når kan du ikke ta microblading?

Du kan ikke ta Microblading hvis du:

  • Har diabetes
  • Går på blodfortynnende medisiner eller er bløder
  • Har keloid, føflekker eller sprengte blodårer på brynområdet. Brynområdet skal være friskt uten utslett, solskader etc.
  • Har veldig fet hud
  • Er gravid eller ammer
  • Er under 18 år
Råd til deg før behandling:

- Ikke ta aspirin eller drikke alkohol 2 dager før.

- Ikke bruke AHA eller annen type syrebehandling på området 2 uker før og etter behandling.

- Voksing av brynene ikke mindre enn 3 dager før behandling og må ventes med til healingen av brynene er helt fin.

- Laser-hårfjerning bør ikke utføres 2 uker før og etter behandling.

- Øyenbrynsfarge skal ikke foretas 2 uker før behandling og ventes med til brynene er tilhelet helt fin.

- Hvis du er usikker med tanke på bruk av medisiner eller sykdommer som kan gi problemer når du tar Microblading bør du kontakte fastlegen din for råd.( gjøres før bestilt time)

Kan det oppstå hevelse?

Etter behandlingen kan det oppstå hevelser, rødhet og irritasjon, erfaring viser at dette kun er midlertidig.

Farge etter behandling:

Fargen oksiderer rett etter behandling og virker derfor mørkere i begynnelsen. Avhengig av hudens struktur etter første behandling er det helt normalt med noe flassing og at fargen vil bli ca 40-60 % lysere innen ca 1 uke. Fargen kan absorberes ulikt på forskjellige hudtyper.

Hvorfor endrer fargen nyanser over tid?

Fargen påvirkes av ytre men også indre faktorer i kroppen. Når fargen skyves opp til hudoverflaten vil den bli blassere og kanskje skifte til dens undertoner. (de fargene fargen er satt sammen av)

Hvor lenge sitter microblading?

Varigheten av behandlingen er avhengig av alder, cellefornying og hvor mye brynene blir eksponert for sol, syrebehandlinger med mere. Normal holdbarhet er ca 1 til 2 år men det anbefales en oppfriskning 1 gang i året. Dette for å bevare både fasongen og dens farge, da fargen kan forandre seg over tid.

Hvordan finne ut brynformen ved microblading?

Formen på brynene blir utformet etter ansikt proposisjon og vil bli nøyaktig tegnet opp i forkant. Du skal alltid få  godkjenne dette før oppstart av selve microbladingen.

Touch up/refill

I vår behandling er det 1 etterfyll inkludert i prisen, du må derfor kommer tilbake innen 4-6 uker for å få ditt inkluderte etterfyll. Huden leges forskjellig fra person til person og mange kan utvikle usammenhengende områder eller oppleve falming av farge etter første behandling. Det er derfor viktig å forstå at dette er en todelt prosess og at refill vil fullføre prosedyren, og etter siste etterfyll vil du kunne se det ferdige resultatet.

Hva er viktig å huske på etter behandling?

Ved microblading påføres huden alltid et åpent sår. Derfor er det viktig å pleie området slik du får informasjon om. Slik vil du unngå komplikasjoner.

Viktig å huske på!

Under behandlingen, uavhengig av betjeningen, tilstedeværelsen og erfaringen kan det oppstå feil og skader. Kommunikasjon mellom behandler og kunde er derfor veldig viktig! Kunden vedkjenner ved bestilling at behandlingen er planlagt og valfri som utføres på eget ansvar.